NOVOCITI LIFE / NOVOCITI LIFE PREMIUM Euro 6

2020. January 9.

A Novociti Life egy vadonatúj, modern és hatékony partner a tömegközlekedést üzemeltetők számára. Köszönhetően az alacsony padlónak, a Novociti Life egyszerűen használható a mozgásukban korlátozott és idősebb utasok számára egyaránt. Mivel a motor hátulra került, ezért kényelmesebb és halkabb utazási élményt nyújt az utasoknak. Az autóbusz elején lévő ajtó kényelmes felszállást biztosít az utasok számára, egyúttal lehetőséget ad a járművezető számára, hogy zavartalanul ellenőrizze őket. Magas szintű E-SCR technológia: Megnövelt energia és üzemanyag hatékonyság, valamint EGR mentesség. A 186 lóerős Fiat hajtáslánc számos sebességváltóval elérhető: ZF manuális váltóval, valamint két különböző típusú Allison automata váltóval (2100 és 3270R).
Miután megkapta az A’Design-tól a Good Design Award-ot 2017-ben a Novociti Life dizájn koncepciója a tágasabb és világosabb utastér kialakítást célozta meg, ami alkalmazkodik az intenzív használathoz.
Ezentúl a Novociti Life elérhető „Premium” változatban is, hogy kielégítse az európai városi életmód szükségleteit. Elegáns első és hátsó lámpáival, valamint az utastér szebb kialakításával, a Novociti Life Premium az igényes európai tömegközlekedési szolgáltatókat szólítja meg. A csomag tartalma: új első és hátsó lámpa dizájn, prémium kialakítás és anyaghasználat a légbeömlőknél és a mennyezetnél, fahatású padló, LCD kijelző új típusú ABS kerettel, poliuretán műszerfal, elektromos naproló, választható színű sofőr kabin, ISRI fűthető sofőrülés, az egyik legjobb ADAS rendszer a közlekedési szektorban: a Mobileye (választható elérhető sávelhagyás figyelmeztető hanggal és rezgéssel, gyalogos és kerékpáros figyelmeztető rendszerrel/ előremenő ütközési rendszerrel), prémium oldalfal borítás és USB aljazok, dupla üvegezésű utasablakok, többféle anyagú és mintázatú utas ülés variációk, többféle színben elérhető kapaszkodó rudak, hármas korlát és háttámla az álló utasok számára.

Műszaki adatok:

Gumi: 225 / 75 R17,5
Légkondicionáló rendszer: Digitális légkondicionáló (27,5kW)
Főbb méretek (H x Sz x M): 7863 (8010 választható) mm x 2435 mm x 3184 mm
Szállítható utasok száma: 21 ülőhely + 39 állóhely
Motor: FPT NEF 4
Lóerő (LE/RPM): 186 / 2500
Nyomaték (NM/RPM): 680 / 1250
Sebességváltó: ALLISON T3270R XFE (S)* & ZF 6S 1010 Manuel (O), ALLISON 2100 + x FE(O)
Fékrendszer: ABS, ASR, ESC, EBD, Intarder*

Választható felszereltség:

Novociti Life
Különböző ülésvariációk, USB töltő az utasoknak, trópusi légkondicionáló, előfűtés, Monitor/LCD rendszer, tűzoltó rendszer a motortérben

Novociti Life Premium
Különböző ülésvariációk, trópusi légkondicionáló, előfűtés, Monitor/LCD rendszer, internet router, prémim anyag és kialakítás a tetőnek, alternatív szín a vezetőkabinnak, alternatív anyag és minta az utasüléseknek, bőr utasülés (választható)

* Az intarder csak az Allison T3270R sebességváltóval érhető el